26 Kasım 2010 Cuma

Unutulmaz Karakterler: Anakin Skywalker

George Lucas tarafından yaratılan Star Wars isimli serinin hayali karakteri. Birinci bölümde ilk olarak 9 yaşındaki haliyle karşımıza çıkar. Anakin’in kan testleri, rekor sayıda midiklorian barındırdığını göstermektedir. Bu Usta Yoda’nın midiklorian seviyesinden bile fazladır. Qui-Gon Jinn onun güce denge getircek kişi olduğuna inanır. Yani seçilmiş kişi. Karanlık tarafı yenebilecek ve cuhmuriyeti daimi kılacak olan kişi. Anakin serinin 6 filminde de vardır. Kısaca özellikleri şöyledir:
-İlk görüldüğünde Tatooine gezegenindedir ve 9 yaşındadır. Ayrıca annesiyle köle durumundadır bu gezegende.
-Karakteri seri boyunca dört oyuncu canlandırmıştır. Serinin 4., 5. ve 6. filmlerinde seslendirmesini James Earl Jones yapmıştır.
-Diğer seçilmiş kişilerden farklı olarak iyi tarafa ihanet edip kötülererin safında yer almıştır.
-Evli ve iki çocuk babasıdır.) Eşi Padmé Amidala, çocukları ise Luke Skywalker ve Leia Organa’dır.
-Annesi ona Ani diye seslenir.
-Özellikle araba kullanımı çok iyidir.
-Ustası Obi-Wan Kenobi’dir.
-Seçilmiş kişi olduğu için bazen ustasından bile daha iyi olduğunu düşünür ve bazı emirlerini mızmızlanarak yapar.
-Bölüm 1 de Jake Llyold, böüm 2 ve 3 te ise Hayden Christensen tarafından canlandırılmıştır karakter.
-Türk filmlerinde çok sık rastanan deyişle kötü yola düşme durumu yaşamıştır.
-Jedi Ustası olamamıştır. Çıkak olarak hayatını sürdürmüştür.
-anakin, hadi gül biraz;
bu bahar tatooine kiraz…
dark side hep böyledir,
volt biter palpatine durmaz…
Ekşi Sözlükten hakkında bir yazı.(rulerrr)
bu adam salagin tekidir, dombilidir. kotu tarafa gecmesinde aasil neden anasinin oldurulmesiymis, askiymis filan bunlar hikayedir. bu adamin aslinda sütü bozuktur. senin altina jedi konseyi her turlu luksu versin, o gezegen benim bu sistem senin butun evreni dolas ama 10 yil boyunca anani gormeye gitme. sonra neymis efendim annesi ölürken aglamalar filan. gec kardesim, hayırsız evlatsin bi kere. 10 yil icinde anan evlenmis coluk cocuga karismis, insan bi cicek yaptirir veya elinde bi cukulatayla gider tatooinene, annesinin elini opmeye, tebrik etmeye… nerdeee? okuzun tekidir bu annakin. anneler gununde bi telefon acmis midir acaba kadincagiza? sonra da kadin öldü diye kalk daek side a gec. yemezler!
kaldi ki qui gon jiin sirf parasiz kaldigi icin o zamanlar (bkz: episode 1 ) sadece annakini kurtarmisti. sen de madem jedi oldun git once bas parayi anani kurtar di mi? koskoca federasyonun jediyisin, daha anneni kolelikten kurtaracak kadar bile para birktirememissin. terbiyesizdir bu adam, bi b ok olmaz bundan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder