10 Şubat 2011 Perşembe

Unutulmaz Karakterler: Jack Shephard

*Dr. Jack Shephard Lost dizisinin ana karakterlerinden biridir. Karakteri Matthew Fox canlandırmaktadır. Şimdiden adını efsaneler arasına yazdıran Lost dizisinde ilk görünen kişide Jack Shephard'dır.
*Babası(Christian Shephard) tarafından sürekli olarak liderlik vasıfları bulunmadığı şeklinde azar işiten Jackin ada halkına liderlik yapmaya çalışması buna bağlanır..
*Columbia Üniversitesi'nden mezun olan Jack, omuriliği cerrahlığı yapmaktadır.
*Vücudunda çeşitli dövme vardır. Bunlardan en dikkat çekici olanında şu yazmaktadır: "Bizimle birlikte yürüyor ama bizden biri değil."
*Doğumu 3 farklı kez gösterilen Aeron'ın dayısıdır.
*Artis mi artistir. Adadaki en havalı mesleğe sahiptir. Ya da en ihtiyaş duyulan mesleğe. Kendisi bir doktordur. Benjamin Linus'ın omuriliği ile ilgili bir problem yaşadığı dönemlerde adaya bir omurilik cerrahının düşmüş olması çokta ilginç karşılanabilir. John Lock'ın ona bu bizim kaderimiz dediğinde ben kadere inanmam demişti. Evet bu onun kaderiydi. Bir amaç için oradaydı ve onu gerçekleştirmek zorundaydı. Bunu hayatta kalmak için yapmalıydı. Bir yandan adadan kurtulmak için mücadele veriyordu elbette. Bu anlamda adadan kurtulan 6 kişiden biride kendisi olmuştur. Dışarıda hayat onun için daha zor geçecekti elbette. Öylede oldu ve kendisini dahada kötü hissetmeye başladı. Çünkü adada bir amacı vardı. Ama kendi hayatında hiç bir amacı yoktu. Liderlik vasıfları elinden alınmış zavallanın tekiydi o artık. Ve birgün kendisine tekrar ihtiyaç olduğu söylenir. Adaya geri dönmeliydi. İşte o anda o kültleşmiş cümleyi kurar. "We have to go back Kate!" Kate, Jack'in hoşlandığı kadın yani. Sürekli olarak Sawyer karakteriyle kıyaslanır Jack. Bunda Kate'in payıda büyüktür elbette. İkiside ondan hoşlanmaktadır ama o kimi seçecekti acaba? Herkelde dizinin fanatikleri sadece bu sorunun cevabını çok ama çok merak etmişlerdir.(Kate ve Jack, ilk öpüşmelerini 2. sezon 8. bölümde gerçekleştirmiştir)
*Bir cerraha göre çok iyi silah kullanır. Çünkü adada neşterden çok silaha ihtiyacı vardır. Kendini ve adadakileri korumak için. "Birlikte Yaşa Yalnız Öl" felsefesine göre yaşayan Jack, adadakileri bir arada tutmak için çabalamıştır sürekli. Onun aksine Sawyer daha çok kendini düşünen bir karakterdir. Jack karakteri, dizinin sonuna kadar izleyenleri yalnız bırakmamıştır..
*Jack Merkezli Bölümler
“Pilot, Part 1″ 1×01
“White Rabbit” 1×05
“All The Best Cowboys Have Daddy Issues” 1×11
“Do No Harm” 1×20
“Exodus, Part 1″ 1×23
“Man of Science, Man of Faith” 2×01
“The Hunting Party” 2×11
“A Tale of Two Cities” 3×01
“Stranger in a Strange Land” 3×09
“Through the Looking Glass, Part 1″ 3×22
“Through the Looking Glass, Part 2″ 3×23
"Something Nice Back Home"
"There's No Place Like Home: Part 1"
"There's No Place Like Home: Part 2-3"
"316"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder