28 Eylül 2011 Çarşamba

Galatasaray Yönetimi

   Galatasaray yönetimi özellikle son 10 yılda hep vefasız olarak suçlandı. Eski futbolcularına ve değerlerine sahip çıkmadığı için eleştirildi durdu. Haklılardı da. Özellikle UEFA kupasını kazanan efsane kadronun dağılışı bir çok taraftarın içini sızlatmıştır. Onlar bize varını yoğunu verirken onlara daha fazla vefa göstermeliydik. Fakat son yıllarda bu biraz değişti. Galatasaray yönetimi kendini affettiren adımlar atıyor, eleştirilerin önünü de tıkıyor bi anlamda. Özellikle Bülent Korkmaz'a yapılanlar kimsenin aklından çıkmamış olsa gerek.
   UEFA'yı kazanan kadroyu Galatasaray'a üye yaparak başladı her şey. Ünal Aysal'ın başkan seçilmesi ve Fatih Terim'in tekrar göreve gelmesiyle her şey hızlandı. Fatih Terim'in yardımcıları olarak Hasan Şaş, Ümit Davala ve kaleci atrenörü olarak da Taffarel getirildi. Tugay Kerimoğlu'nun Galatasaray'daki görevine devam etmesi sağlandı. Fatih Terim'in özel isteğiyle eski Galatasaray sporcuları için ASY TT Arena'da 200 kişilik yer ayrıldı. Eski futbolcularla buluşmalar yapıldı, konuşuldu ve gönülleri alındı.
   Galatasaray yönetimi aldığı karar ile ASY TT Arena'da oynanan her maçta özel bir ismin anılması kararı aldı. Belkide son yıllarda Galatasaray yönetiminin aldığı en güzel karardı bu. İlk olarak Metin Oktay'ın ölüm yıldönümüne denk gelmesi sebebiyle Samsunspor maçında Metin Oktay anıldı. Eskişehirspor maçında ise Jupp Derwall ismi tekrar insanlara hatırlatıldı. Çoğu insan neden bu isimlerin Galatasaray tarihinde önemli yerlerde olduğunu bilmiyor. Metin Oktay'ın Galatasaray'lılık olduğunu, Jupp Derwall'in bugünlerde olmamızı sağlayan büyük bir isim olduğunu çoğumuz bilmiyoruz. Daha çok isim anılacak ve daha çok kişi hatırlatılacak. Burada taraftara da büyük iş düşüyor. O isimleri araştırmak, onları tanımak ve bilmek gerekiyor. Neden Galatasaray'lı olduğunun cevabı bu isimlerin ardında yatıyor çünkü.
   Galatasaray yönetimine çok teşekkürler. Vefasız olarak suçlanan kulüp, bundan böyle yönetimiyle, taraftarıyla kendisine hizmet eden hiçkimseyi unutmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder