11 Mart 2012 Pazar

Sarayın Sultanları

  Sarayın Sultanları, Galatasaray Medical Park bayan basketbol takımı Türkiye kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek bu kupayı üst üste 3.ü kez müzesine götürmüş oldu.
  Maça Fenerbahçe bizden daha iyi başladı. İlk çeyrek sonunda da farkı 12'ye çıkartmıştı. Tabi bir an herkesin  aklına erken açılan farkın kapanmayacağı gelmiştir. Ama "Galatasaray varsa umut hep vardır." Geçen sezon Abdi İpekçi'de izlediğim Avrupa kupası mücadelesinde de, Fenerbahçe farkı böyle erkenden açmış, açılan fark maç boyunca hiç kapanamamıştı. Ama tarih tekerrür etmedi işte. 2. çeyrekte aslan kendine gelmişti ve farkı kapatmak bir yana dursun, 6 sayılık fark yarattık. (38-44)
  Erkek takımımızda da olduğu gibi yine 3. çeyrek sendromu peşimizi bırakmıyor. 3. çeyrekte yaklaşık 8 dakika sayı atamamış olmamıza rağmen maçın çok fazla kopmamış olması bizim  adımıza büyük şans oldu. 4. çereğe ise 6-0'lık seri ile başlayıp bir önceki çeyreği unutturacak bir performans  sergidedik. 3 yıldır olduğu gibi yine gülen tarfın Galatasaray MP'tı.
  Alba Torens'in olmamasına rağmen, bir kaos ortamı yaşamamıza rağmen, ligde 2 maçta da Fenerbahçe'ye yenilmiş olmanın moral bozukluğuna rağmen, koçun oyuna etkisinin bu denli zayıf kalmasına  rağmen yine de Fenerbahçe'yi yendik.
  Galatasaray savunma konusunda biraz sıkıntılı. Fenerbahçe'nin yaklaşık 2 katı ribaund almasına rağmen maçı koparma konusunda istediğini başaramadı. Savunmadan anladığımız rakibinin önünde durup kuolları havaya kaldırmak ve aynı anda da zıplamak. Hal böyleyken Fenerbahçe'li oyuncuların rakibini geçip daha kolay basket bulması pek zor olmuyor. Hücumlarda da "Allah ne verdiyse" taktiğimize rağmen yine de pek başarısız sayılmayız. Fenerbahçe bize göre çok daha organize ve takım olmuş olma özelliği gösteriyor. Tabi biz buna "koç farkı" diyoruz.
  Bu sezon hedef 4 kupaydı. İlk 2'sini aldık. 2 kupa da Fenerbahçe galibiyetiyle geldi. Ligde çok çekişmeli bir Galatasaray MP-Fenerbahçe final serisi izleyeceğiz. EL'de ise muhtemelen Galatasaray MP-Fenerbahçe maçını kazanan Avupa şampiyonu olacak. Her dalda Fenerbahçe ile yarışmak çok iyi ve güzel bir durum. Onları sevmesem de, rekabet hoş bir şey.
  Her şeyi geride bırakalım. Şampiyon Galatasaray MP. Bu takım ayakta alkışlanmayı hakediyor. Hedeflerimiz daha da büyük. Umarım hiçbir şey için geç değildir. Eleştirilenler, eleştirildiği şeyleri iyi anlayabilirler. Şimdiki hedef Euroleague. Abdi İpekçi'de görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder