17 Haziran 2012 Pazar

Red Bull X Fighters

  Red Bull X Fighters İstanbul ayağı insanı fazlasıyla heyecanlandırıyor. Tv'den, internetten izlediğimiz adamlar İstanbul'da ve de organizasyon tamamen ücretsiz. Elbette orada olmak için her şeyi yapabilirdim. Organizasyonun ücretsiz olması sebebiyle çevrede olaya hakim olan insanlardan ziyade olayın ne olduğunu anlamaya çalışan ve saçma bulan insanlar vardı. Bunlara aldırış etmeden beklemeye koyulduk.
  Dünyanın en tehlikeli sporlarından olan X Fighters serbest stil motokros yarışlarında öncelikle cuma günü yapılması gereken elemeler ertelendi, daha sonra da iptal edildi. Cumartesi akşamı yapılacak olan yarışı beklemeye koyuldu herkes. Fakat rüzgar hızını kesmedi. Önce yarış 21:30'a ertelendi. Sonraki değerlendirmelerde de tekrardan bir erteleme oldu ve 22:00'ye kaydırıldı yarış. Saatte 45 km hızla esen rüzgarda herhangi bir değişiklik olmamasından dolayı yarış iptal edildi. Birkaç gösteri atlayışı ardından insanların gönlü alınmaya çalışıldı ve kalabalık dağıldı.
  Bu spor için rüzgar büyük engel. Dünyanın en tehlikeli sporlarından biri olması açısından rüzgarın esmesi spocuların hayati tehlikeyle karşı karşıya kalması anlamına geliyor. Yarışın iptal edilmesi doğru karardı elbette ama benim fazlasıyla hevesim kursağımda kaldı. Umarım gelecek sene yine yarışı İstanbul'da izleme fırsatı bulabiliriz.
  Red Bull X Fighters'ın başına gelmeyen kalmadı İstanbul'da. Daha önce organizasyonun Yedikule Zindanları'nda düzenleneceği duyruldu. Bilet satışı yapılmaya başlandı. Tüm izinler alınmasına rağmen Yedikule'de sorun çıktı ve organizasyona izin verilmedi. Gerekçe komikti; tarihi yapıya zarar verebilirmiş. Buna anlayış gösterilebilir elbette ama keşke aynı hassasiyeti Kapalıçarşı üstünde motorla gezen Bond efendiye de gösterseydiniz. Ama Red Bull organizasyonu olaya çok iyi bir şeklilde yaklaşarak kimseyi mağdur etmedi ve hemen yarışı Kazlıçeşme meydanına aldı ve organizasyonu ücretsiz yaptı. Bilet alanların paralarını da iade etti. Kısa sürede bu sorun karşında hemen bir çözüm üreten Red Bull organizasyonu alkışı hakediyor. Fakat yarış ve konser dışında ekstra şeyler görmek isteyen kişiler de aradığını bulamadı. Organizasyonun eksikliği de buydu bana kalırsa. Ya da vardı da ben görmedim. Herneyse, umarım seneye bu organizasyon tekrardan İstanbul'da olur ve bu sefer izleme şansı elde edebiliriz.

 Red Bull kanatlandırır. (Tabi rüzgar yoksa)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder