4 Haziran 2012 Pazartesi

Sezonun Ardından: Voleybol

  Birçok kişinin varlığını yeni öğrendiği şube; voleybol şubesi. Bu sene başladığında her şubeye olduğu gibi buraya da önem verildi ve diğer senelerin aksine bir başarı beklendi. İyisiyle kötüsüyle bir sezonu atlattık. Takım olarak iyi, taraftar anlamında kötüydük. Ama yinede üstteki takımları zorlamamız adına 1-2 level daha atlamamız gerekiyor. Bunu umarım önümüzdeki sene göreceğiz.
  Bu sezon ilk defa kombine kart uygulamasına gidildi. Erkeklerde takıma Yurtiçi Kargo sponsor oldu. Galatasaray voleybolu adına bu çok önemli bir nokta. Hedefler büyütüldü, yıldız oyuncular geldi. Başarısız sayılmayacağımız bir sezonu da atlattık nihayetinde.

Kadın Voleybol
  Kadın veleybol takımımıza sezon başında yıldız oyuncular geldi. Dünyanın sayılı pasörlerinde İtalya milli takım oyuncusu Lo Bianco, beklediğimiz yıldız transferdi elbette. Sezon içinde de bizi asla yanıltmadı ve büyük oyuncu olduğunu gösterdi. Diğer bir yıldızımı ise; Calderon. Hücum anlamında elimiz ayağımız oldu. İstatistiklerde hep üsr sıralarda yer aldı.
  Bu sezon ligde üst takımları zorlayacağımızı, belkide geçeceğimizi tahmin ediyorduk. Ne yazık ki Galatasaray ligi 4. sırada tamamladı. Geçmişe bakarsak elbette iyi sonuç, ama Galatasaray bunlardan daha da iyisine layık.
  Avrupa'da ise beklentimizden daha iyi sonuçlar aldık. Teker teker turları geçerken, elbette o kupayı alacağımıza olan inancımız daha da artıyordu. Finaldeki rakip İtalyan Yamamay takımı. İstanbul Burhan Felek spor salonundaki ilk maçı 3-1 kazanıyorduk. Fakat İtalya'daki maçı altın set sonucunda kaybetip CEV kupasında 2. oluyorduk. Tabi yapılanma içinde olan bir takımın ilk senesinde aldığı bu başarı elbette taktir edilmesi gereken bir başarıdır. Ayrıca Galatasaray SK takımları ilk defa bir Avrupa kupası finali kaybetti bu sonuçla.
  Türkiye Kupası'nda yarı finaldeki rakip Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe TVF'yi protesto amaçlı olarak altyapı oyuncularıyla maça çıktı. Bundan dolayı Galatasaray karşılaşmayı zorlanmadan 3-0 kazandı. Finalde rakip Eczacıbaşı'ydı. Galatasaray Eczacıbaşı karşısında fazala direnemedi ve karşılaşmayı 3-0 kaybetti. 

Erkek Voleybol
   Erkek voleybol takımımızı kadın takımımız kadar takip edemedim. Bu sene kadın takımımız gibi önemli atılımlar yaparak girdi. Taraftarın sevgilisi olan yeni transfer Hilgaldo takımdaki liderlik rolünü de üstlenyordu. Küba hükümetinin sorun çıkartması sebebiyle diğer yabancı transferimizde sorun çıkması takımı etkiledi elbette. Ayrıca bu sezona Yurtiçi Kargo sponsorluğuyla girilmiş olmak takım için önemli bir olaydı.
  Bu sene ligde kadınlarda olduğu gibi üst sıraları zorlamayı hedefledik. Bu sezon özellikle Arkas maçları umut verici olsa da malesef ligi 5. sırada tamamdık. Play off'larda yarı finalde Çanakkale'deki maçta Fenerbahçe Grundig'e 3-0 kaybeden takımımız lige de orada noktayı koymuştu.
  Türkiye Kupası'nda takımımız finale kadar çıkamayı başardı. Eskişehir'deki maç için ben de ilk defa voleybol deplasmanına gittim. Takım elinden gelen her şeyi yapsa da Fenerbahçe Grundig karşısında 3-1 kaybetti maçı. Bu sonuca rağen takım ayakta alkışlandı.
  Avrupa'da Challenge Cup'da oynayan takımımız hepimizin beklemediği bir şekilde son 16 öncesi Avrupa kupasına veda etti. Lokomotiv Kharkiv karşısında 3-1'in rövanşında Burhan Felek Spor Salonu'ndaki maçı da 3-2 kaybetti ve elenmiş oldu.

  İyisiyle kötüsüyle bir sezonu atlattık. Önümüzdeki sezon bizi daha büyük başarılar bekliyor. Galatasaray taraftarı geleceğe daha da umutla bakıyor.
Fotograflar galatasaray.org sitesinde alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder