2 Ocak 2013 Çarşamba

2012'nin Enleri

  Güzel bir yılı daha geride bıraktık. Yine Galatasaray'la, sporla geçti günlerimiz. Geride bıraktığımız yılda bazı spor dallarında iyi sezon geçirenleri belirlemeye çalışacam. Umarım doğruyu seçebilirim.

  Futbol
Futbolda bu sene Messi rüzgarı esti desek yerinde olur herhalde. 2012 yılında 91 gol atarak 1 yılda en çok gol atan futbolcu ünvanının da sahibi oldu. O dururken başka en iyi düşünmek olmaz sanırım. Bizim futbolumuz için ise çok iyi bir yıl geçirdi diyebileceğimiz 1-2 futbolcu var tabi. Bunlar özellikle Burak Yılmaz ve yılın son anlarında biraz düşüş yaşasa da kalitesi tartışılmaz olan Selçuk İnan.



  Basketbol
Basketbol için isim değil takım söyleyeceğim. Bu takım ise Olympiakos olacak. İstanbulda'ki 4'lü finallerde müthiş bir geri dönüş yaparak yıldızlar topluluğu Cska'yı deviren ve mucizeyi gerçekleştiren Oly, burada yer almayı fazlasıyla hakediyor. Bizde ise 4 kupa alan Beşiktaş ve Ergin Ataman bu yıla damgasını vurdu.



  Voleybol
Voleybol açısından da müthiş bir sezon geçirdik. 2012 Londra Olimpiyatlarında Filenin Sultanları göğsümüzü kabarttı. 2012 bizim açımızdan onları izlemekle geçti açıkcası. Yine olimpiyatlarda kadınlarda Brezilya, erkeklerde ise Rusya voleybolda yıla damgasını vurmayı başardı.



  Formula 1
Aslında sevmesem de Vettel bu sene de müthiş bir yıl geçirdi. 3. kez dünya şampiyonlu olarak bu genç yaşında müthiş bir iş başardı. Aslında neden sevmediğimi ben de bilmiyorum. Başarılarını kıskanıyorum belkide. Ama buraya onun dışında bir isim gitmezdi.



  Tenis
Kadınlar tenisinde buraya yazılacak tek isim var. O da Serena Williams. Grand Slam'lerdeki üstünlüğü ve üstüne WTA sezon sonu kulasını da alarak müthiş bir iş başardı gerçekten de.Onu izlemek büyük keyif.
Erkeklerde ise Federer ve Andy Murray arasında gidip geliriyorum. İkisi de güzel bir sezon geçirdi. Sanırım Federer benim için daha ağır basacak.



  Diğer
Bu sene Felix'in yaptığı atlayışla anılacak resmen. Adam müthiş bir iş başardı gerçekten de. Ayrıca Olimpiyatlarda bizi gururla temsil eden herkes tebriği hakediyor. Başta Aslı Çakır Alıptekin, Gamze Bulut, Rıza Kayaalp, Nur Tatar, Servet Tazegül olmak üzere herkese teşekkürler.