11 Şubat 2016 Perşembe

3 Dev Adam

    Kim demiş ki Türkiye'de fantastik filmler çekilmiyor diye? Telif haklarının bir problem yaratmadığı döneme ait bir çok Amerikan çizgi roman uyarlaması film çekilmiş Türkiye'de. Onlardan biri de Fikret Uçak'ın 1973 yapımı 3 Dev Adam filmi. Filmde Örümcek Adam, Kaptan Amerika ve Meksikalı Salto başrolleri paylaşmakta. İnternette biraz araştırma yapınca Amerika'lıların dahi filmi ilgiyle izlediği ortaya çıkıyor.


   Marvel Civil War hikayesini yazmadan yıllar önce Türkiye'de süper kahramanlar arasında bir mevzu dönmeye başlamıştı bile. Filmi ilginç ve güzel kılan taraf da bu zaten. Örümcek Adam filmin kötü adamıdır ve tarihi eser kaçakçısıdır. Yeni tarihi eserler için Türkiye'ye gelmiştir. Polis ise Kaptan Amerika'dan yardım ister ve o ve Meksikalı Santo Türkiye'ye gelir. Kötü adam olarak Örümcek Adam fikri filmi daha ilginç kılıyor çünkü daha önce hiç yapılmamış bir durum bu.


                          

   Süper kahramanlarımız filmde pek süper değil aslında. Sadece karete yapan kaslı abiler. Örümcek Adam ağ atmıyor, duvarlara tırmanmıyor ya da Kaptan Amerika'nın dünyanın en sağlam çeliğinden yapılma bir kalkanı yok. Bir de Örümcek Adam'ın inanılmaz kirpikleri tabi. Hepsi birleşince ortaya kült bir Türk filmi ortaya çıkıyor. Filmi tamamı youtube'da mevcut. Örümcek Çetesi ve Yüzbaşı Amerika arasındaki sürükleyici filmi izlemek istersniz sizleri oraya alalım hemen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder