14 Şubat 2016 Pazar

Kötü Kedi Şerafettin


   Çocukluğumun çizgi kahramanlarından Şerafettin'in sinema filmini yıllar içinde ha geldi ha geliyor diye bekledik durduk. Sonunda o beklenen filmi sinemada izlemiş olmanın mutluluğunu yaşamak elbette haklı bir gururdu bizler için. Kötü Kedi Şerafettin'le tanışmam bir kitap fuarında oldu. Fuarda satın aldığım Lombak ciltleriyle okumaya başladım Şerafettin'i. Hem de ne okumak. Okula götürdüğüm ciltlerden birinde öğretmen Kötü Kedi Şerafettin'i okuduğumu görünce bir daha getirme bunu okula demişti. Fazla açık buldu sanırım. :) Bir daha okula götürmeyecek olmak okumaya engel değil elbette. 
   Dediğim gibi yılların hikayesi Kötü Kedi Şerafettin'in sinema filmi. Bunun bu kadar uzu sürmesi de elbette bir beklenti içine sokuyor insanları. Fakat bu beklentinin karşılığını elbet veriyor film. Çizgisi, dublajları, detaylarıyla Türkiye'de çekilmiş en iyi animasyonu izledik sinemalarda. Ve muhtemelen de animasyon dalında Türkiye'deki çıtayı fazlasıyla yükseltecek bir film. Tek eksik yanı senaryo ve konuda olmuş ama ülkenin en iyi animasyon filmi için bunu görmezden gelebiliriz.

   Nedendir bilmem ama Kötü Kedi Şerafettin hikayesindeki en sevdiğim karakter her zaman Tonguç olmuştur. Filmde de öyle oldu. Entel olma sevdası, Cihangir'de yaşama inadı vs. benim için en güzel karakter Tonguç'tur.

   Türkiye'de böyle kaliteli filmlerin daha çok izlenebilmesi için hakkını vermek gerek. Bu sebeple filmi sinemada izlemenizi öneririm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder